Jimmy Barka Experience

četrtek 25.07.2024 @20:00
Trainstation Subart Open Air
Kranj

JBE je kombo treh veteranov slovenske glasbene scene. Njegova prednostna naloga je izognibanje vsem pastem pričakovanj ustaljenih navez didžej-glasbenik in posledični odmik od dokaj linearne prakse glasbeniških spremljav didžejevskih setov. Muziciranja se raje lotijo kot kombo, kot ustroj enakopravnih vlog in nalog. Tako nastaja kolaž raznovrstne godbe od funka, brejkov, afra pa vse do balkanskih izrazov in rocka. Na koncu pridemo do hektične mešanice in divje, toda ubrane vožnje od Peruja do Bakuja.
Skupina je po albumu Old News in mini albumu Stolen Boats maja 2019 izdala klasičen EP oziroma malo ploščo Three Piece Puzzle, marca 2024 pa prihaja njen prvi čisto pravi album Jusqu’ici tout va bien.
.
EP Three Piece Puzzle je plod principa, ki ga trojec gnete, pili in izpopolnjuje vse od svojih začetkov. Je plod eksplicitno kolažnega pristopa k ustvarjanju, glasbeni kosi nastajajo z včasih grobim, drugič finim sestavljanjem koščkov, fragmentov ali semplov v divjo sestavljanko vrtoglave dinamike in nepredvidljivih ovinkov. Gradivo se skozi muziciranje, vaje in nastope neprestano spreminja, lika, razmetava in obrača, na novem EP vsaj deloma v smeri klasičnih »komadovskih«, kompaktnih struktur.

Igrajo:
Borka & Bakto – gramofoni
Marjan Stanić – bobni in tolkala

 

Vstopnice:
– predprodaja (subart.si)
— prvih 50: 12 eur
— ostale: 15 eur
– na dan koncerta: 18 eur