Oblikovanje luči na živih dogodkih

četrtek 07.03.2024 @18:00
Trainstation Subart
Kranj

Začetek: četrtek, 7. marec, 18.00–20.00, brezplačno

Delavnica Oblikovanje luči na živih dogodkih je namenjena raziskovanju in razumevanju ključnih vidikov oblikovanja svetlobe. Udeleženci*ke se bodo spoznali*e z osnovnim znanjem in veščinami svetlobne tehnike; različnimi vrstami svetlobne opreme in efektnih naprav in njihovo uporabo; s postavitvijo svetlobnih virov in programiranjem ter z nadziranjem oziroma upravljanjem svetlobnih sistemov. V praktičnem delu delavnice se bomo urili kot pomočniki*ce mojstra osvetlitve, praktične izkušnje pa si boste po delavnici lahko pridobili*e tudi na dogodkih Trainstation SubArt.

 

JURE RUBELJ

Jure Rubelj deluje kot tehnik in oblikovalce svetlobe že vrsto let. Deloval je v Narodnem domu v Mariboru in v Kino Šiški ter sodeloval s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbenimi skupinami (Alo Stari, Koala voice, Brkovi idr.). Že vrsto let deluje kot glavni oblikovalec svetlobe na festivalih Metaldays, Punk rock holiday in Tolminator v Tolminu. Trenutno je zaposlen kot vodja tehnične službe v Siti teatru v Ljubljani.
________________________________________________________________________

KDAJ?
Torki in četrtki – 7. 3.;13. 3.; 21. 3.; 27. 3.; 2. 4., 9. 4., 16. 4., 23. 4.

KJE?
Vse delavnice potekajo v prostorih Trainstation SubArt, Kolodvorska cesta 8, 4000 Kranj.

KAKO TOČNO? Prijavi se na katja@subart.si, napiši nam svoj kontakt in rojstni datum ter se priključi brezplačnim tedenskim srečanjem.

———-
Šola odprtih vrat je serija izobraževalnih delavnic z različnih področij kulturnega ustvarjanja, ki jih društvo SubArt že vrsto let organizira v prostorih Trainstation SubArt.
Projekt je v vseh teh letih prerasel v izobraževalno priložnost, ki mladim želi omogočiti razvoj njihovega ustvarjalnega izražanja ter pridobivanje neprecenljivih veščin in bogatih izkušenj na področju kulturne produkcije.

Delavnice so del aktivnosti projekta »Šola odprtih vrat«, ki je sofinanciran s strani Evropske unije, programa Erasmus+.