Oblikovanje zvoka na živih dogodkih

ponedeljek 04.03.2024 @18:00
Trainstation Subart
Kranj

Začetek: ponedeljek, 4. marec, 18.00–20.00, brezplačno

Delavnica oblikovanje zvoka na živih dogodkih bo udeležencem*kam predstavila vse potrebno znanje za rokovanje z opremo; s postavitvijo opreme v prostoru in fizikalnimi značilnostmi zvoka ter z značilnostmi ozvočitve dogodka. Delavnica bo zajemala teroretični del, pozneje pa se bomo v praktičnem delu preizkusili v vlogi tonskega mojstra. Pod vodstvom izkušenega tonskega mojstra, Gašperja Gantarja, bodo udeleženci*ke usposobljeni*e za nadaljnje delo na prireditvah kot pomočniki*ce tonskega mojstra. V vlogi tonskega mojstra*ice se boste pozneje lahko urili*e tudi na naših dogodkih v Trainstationu.

 

GAŠPER GANTAR

Gašper Gantar je samozaposlen v kulturi kot oblikovalec zvoka in instrumentalist. Na področju oblikovanja zvoka deluje že od svojih glasbenih začetkov, profesionalno pa zadnjih šest let. Kot ozvočevalec in oblikovalec zvoka najpogosteje dela za Gino-sound, Trainstation, Layerjevo hišo, Klubar, Khislstein, ZZKT KR idr. Z mnogimi slovenskimi in s tujimi zasedbami je sodeloval na njihovih nastopih in/ali kot ozvočevalec prireditev tako v Sloveniji kot v bližnji tujini (v A, ex YU). Če naštejemo nekaj takih izvajalcev: Joke, Simon Chenet, Eroika, Rock Partyzani, King Foo, Crvena Jabuka, Pro Pain idr.

Sicer je njegov primarni instrument bas kitara. Kot bas kitarist je sodeloval v skupinah Srečna mladina, Obduction, Richter, IngoA, Red Five Point Star, The Toasters in z mnogo drugimi.
_______________________________________________________________________

KDAJ?
Ponedeljki – 4. 3.; 11. 3.; 18. 3.; 25. 3.; 8. 4.; 15. 4.; 24. 4 (sreda).; 29. 4.

KJE?
Vse delavnice potekajo v prostorih Trainstation SubArt, Kolodvorska cesta 8, 4000 Kranj.

KAKO TOČNO? Prijavi se na katja@subart.si, napiši nam svoj kontakt in rojstni datum ter se priključi brezplačnim tedenskim srečanjem.

———-
Šola odprtih vrat je serija izobraževalnih delavnic z različnih področij kulturnega ustvarjanja, ki jih društvo SubArt že vrsto let organizira v prostorih Trainstationa.
Projekt je v vseh teh letih prerasel v izobraževalno priložnost, ki mladim želi omogočiti razvoj njihovega ustvarjalnega izražanja ter pridobivanje neprecenljivih veščin in bogatih izkušenj na področju kulturne produkcije.

Delavnice so del aktivnosti projekta »Šola odprtih vrat«, ki je sofinanciran s strani Evropske unije, programa Erasmus+.